Solvent Baskı Makinesi
Solvent baskı makinesi kalıcılığı yüksek sonuçlar elde etmek için, plastik malzeme ya da billboard kağıtları ile çalışırken önemli bir kolaylık sağlamaktadır.
Solvent baskı makinesi ne işe yarar? Solvent baskı, küresel ölçekte grafik veya tabela sektörünün vazgeçilmez unsurlarından biridir. Geniş renk çeşitliliği ve yüksek dayanımı sayesinde kaliteli ürünlerin ortaya çıkmasını sağlamaktadır.
Solvent Baskı Makinesi ile Neler Yapılabilir?
Solvent dijital baskı makinesi dış mekân baskı ismiyle de bilinen, rulodan baskı yapabilen türden cihazlardır. Lamine özelliği olan ürünlere baskı yapılabilmektedir. Halk arasında “afiş baskı” olarak da anılan vinil ürünü formatında rulo olarak bobine sarılmış ürünlerin baskıları yapılmaktadır.
Solvent dijital baskı makinesi aracılığıyla aşağıda listelenen ürünlerin basımını yapmak mümkün olmaktadır:
- Vinil (afiş) baskı
- Tek yön görüntü veren ve halk ağzında delikli folyo olarak bilinen, “one way vision” baskı
- Folyo veya sticker baskı. Bunlar, arkası yapışkanlı olan ürünlerdir.
- Canvas baskı: genel olarak tablolarda kullanılan bir kumaş türü.
- Blockout baskı: tek branda üzerinde çift yönlü baskı yapabilme özelliğine sahip üründür.
Peki uv baskı makinesi nedir? En gelişkin baskı türünü sağlayan makinelerdir. Uv kısaltmasının açılımı ultraviyole’dir. Uv ışıkları ile boyanın tabakaya tam anlamıyla tutunup kurumasını sağlamaktadır. Böylelikle ürün üzerine lamine atılmadan, herhangi bir sert katmana (demir, tahta vb.) direkt olarak baskı yapmak mümkün olabilmektedir. Uv baskı makinesi 2. el ya da sıfır olarak temin edilebilmektedir.
Uv baskı makinesi ile neler yapılır? Kağıt, cam, plastik, ahşap gibi düz yüzeyli tüm malzemelerin baskısı yapılabilir. Çevre ve doğa dostu bir teknik kullanılır. Havaya herhangi bir çözücü madde salınımı olmaz. Hızlı ve pratiktir.
Solvent baskı ne demek?
Bu baskı türünde renklendirici maddeleri uçucu solvent taşımaktadır. Çoğunlukla dış mekân reklam işlemleri için kullanılmaktadır. Solventlerin kullanım nedenlerinden biri, oldukça etkili olmalarına karşın lateks veya Uv gibi dış mekân mürekkeplerine kıyasla daha ekonomik olmalarıdır.
Peki solvent nedir? Türkçeye çözücü olarak çevrilebilir. Sıvı ya da katı halde bulunan maddeleri ayrıştırmak veya seyreltmek için kullanılan çözücülerdir. Mesela su ve tiner sık kullanılan solventler arasında yer almaktadır. Ya da kozmetik alanından aseton örnek verilebilir. Yanıcı ve uçucu maddeler arasındadır. Baskı amacıyla kullanılan solventlerin yaklaşık %80’i renksizdir. Solvent, kimyasal materyalleri çözerek seyreltir.
Eko solvent ne demek?
Solvent adlı ürünü çok daha az miktarlarda içeren, çalıştığı ortamlardaki solvent kokusunu yok denecek kadar azaltan, klasik makinelere göre hem daha sağlıklı hem de solvent bazında daha uygun fiyatlı olan baskı çeşididir.
Eko solvent makineleri sayesinde iç veya dış mekân baskıları elde etmek mümkündür. Mürekkep kalıcılığı görece azdır. Solvent makinelerinin kullanıldığı pek çok alanda eko solvent makineleri de kullanılabilmektedir. Örneğin duatrans baskı olarak bilinen ışıklı panolar üzerindeki kullanımı gibi.
Özetlemek gerekirse, eko solvent makineler;
- Çok daha düşük oranda solvent içerir.
- Solvent kokusu neredeyse hiç alınmaz.
- Sağlık açısından daha iyidir.
- Maliyeti daha uygundur.
- Kullanım alanları olarak bakıldığında klasik makinelerden eksik kalır yanları yoktur.
Dijital baskı işi nasıl yapılır?
Dijital baskı sektörü ofset baskıya dayanmaktadır. Bu alan, ülkemizde son yıllarda hızlı bir gelişme göstermiştir. Hem bireysel hem de ticari kullanımlara uygun olarak hemen hemen tüm zeminler üzerinde kaliteli baskı yapmak mümkün olmaktadır. Dijital baskı, dış mekân ve iç mekân olarak ikiye ayrılabilir.
Yüksek baskı kapasitesi ve uzun kullanım ömrü dikkate alındığında en azından orta vadeli planlamalar yapılarak ticari girişimler gerçekleştirilebilmektedir. Dijital baskı makinası kumaş uygulamaları ile de bilinmektedir. Mesela bu makineler tekstil alanında, tasarımları bir kumaşın üzerine uygulamak için kullanılabilen yardımcı bir araç olmaktadır.
Dijital makineler sayesinde matbaa ve reklamcılık alanındaki işler daha hızlı ve kolay olarak gerçekleştirilebilmekte ve zamandan da tasarruf edilebilmektedir. Bu makinelerde kullanılan boyalar, solvent bazlı dijital baskı boyaları, Uv bazlı boyalar ve su bazlı dijital baskı boyaları olmak üzere üçe ayrılmaktadır.
Solvent boyaların avantajı dış mekânın şartlarına (yağmur, hava, güneş) dayanabilecek ürünler olmalarıdır. Uv bazlı olanlar da dış faktörlere karşı oldukça dayanıklıdır. Farkı ise sadece Uv ışık kaynağı aracılığıyla kuruyabiliyor olmasıdır. Solvent gibi ağır bir kokusu yoktur. Akışkanlığı oldukça yüksektir, böylelikle tıkanma ihtimali çok düşük kalmaktadır.
Su bazlı boyalar ise dış mekân işlerinde kullanılamamaktadır. Bunun sebebi, üzerine su temas ettiğinde boyanın çıkmasıdır. Farklı tiplerdeki makinelerin fiyatları da en çok araştırılan hususlardan biridir. Ev tipi dijital baskı makinesi ya da 2. El dijital baskı makinesi fiyatları gibi pek çok konu hakkında bilgi almak veya siparişte bulunmak için Cmyk Reklam ile iletişime geçebilirsiniz.