Neden Dijital Baskı?
• Dijital baskı, maliyetten tasarruf sağlayan baskı işleri, provalar, posterler, bir defalık numuneler, kitap kapakları, hızlı geri dönüş süresi gerektiren baskı işleri ve kişiselleştirilmiş (değişken) veri gereksinimi olan baskı işlerine mükemmel bir şekilde uyum sağlamaktadır.
• Dijital bir baskı makinesi tarafından oluşturulan basılı imaj, geleneksel baskı yöntemlerine nazaran daha az üretim hazırlığına gereksinim duyduğundan, kısa tirajlı baskılar için daha ekonomiktir (baskı başına daha az maliyet).
• Ayrıca, dijital baskı teknolojileri, değişik malzemeler üzerine, değişik özellikleri kullanılarak, bu malzemeler için nakit harcamaları azaltarak, depolama masraflarını, taşıma masraflarını, kullanılmayan malzemeleri, hasarlı malzemeleri ve potansiyel israfları da düşürerek basılı malzemelerin miktarlarını azaltmaya yardımcı olur.
• Değişken veri içeren dokümanların basımı için dijital baskı genellikle en iyi çözümdür. Değişken veri uygulamasında, dijital bir baskı makinesi dökümanın ana bölümünün yanı sıra tek geçişte değişken müşteri verilerini de oluşturabilir. Bu 1 ila 10.000.000 arasındaki baskı tirajlarında baskı başına aynı maliyetle gerçekleştirilebilir. Eğer her sayfadaki verileri değiştiriyorsanız, geleneksel baskı maliyet açısından asla avantajlı değildir.
• Gerçek Zamanlı Prova: Prova ya da deneme sayfası, dijital baskı dünyasında basılmış bir işin, geri dönerek hızlı bir şekilde ayarlanmasını ve sonuçları hemen görmenizi sağlar. Prova, bilgisayarın ekranında bile yapılabilir ve renkler uygun bir yazılım programı sayesinde birkaç dakika içinde kolayca düzeltilebilir. Aynı işlem geleneksel ofset baskı yönteminde günler alabilir ve aynı zamanda çok daha maliyetli olur.
• Esneklik: Dijital baskı teknolojisi, dökümanlarını `yaşayan bir varlık` olarak sunmaktadır ki böylelikle bilgiler, istenilen zamanda, yeniden baskı yapmaksızın veya depolama ve ileri derecede bir planlama yapmadan, istenilen değişiklikleri kolayca değiştirebilmektedir. Geleneksel baskı sisteminin aksine gerektiğinde bir bilgi eklenebilir yada istenilmeyen bilgiler çıkartılabilir.
• Daha Parlak Renkler: Günümüzde, yeni dijital baskı makineleri, geleneksel ofset baskı sistemleriyle rekabet edebilmek için, onlara rakip olan renkler üretmektedirler. Bu başarı dijital baskı üreticileri tarafından sağlanmıştır. Bunu sağlamak için endüstride kullanılan renk standartlarını belirleyen Uluslararası Renk Konsorsiyumu ICC tarafından oluşturulmuş standartlara benzeyen renkleri oluşturmuşlardır.
• Talep Edilen Miktarda Baskı Sayısı: Dijital baskı tekniği, arzu edilen miktarda yada küçük siparişlerle baskı yapmaya müsaade eder. Böylelikle, şirketlerin daha küçük miktarlarda sipariş vermesine, bunların baskı maliyetlerinin düşük olmasına, ekstra stok yapmayı engelleyerek hem maliyetten hem de ekstra işlerden sakınılmasına yardımcı olmaktadır.
• Değişken Data Baskısı: Piyasa araştırmalarına göre, kişisel iletişim etkinliğinin durmadan arttığı görülmektedir. Günümüzde değişken data baskısı, dijital baskı makineleri tarafından, baskı makinesine veri bilgilerini bir linkle yollayarak basılacak olan işin kişisel hale getirilmesini sağlar. Baskı makinesine bir linkle yollanan bu veriler belirli bilgilerin toplamıdır ve basılan dokümanların değişik olarak basılmasını sağlarlar. Bir doküman basıldığında, değişken data baskısı her bir basılmış olan parçanın içine başka bir imaj ya da yazı ekleyerek özelleştirir.